Verslag 2016

Op 13 december 2016 overleed de 102-jarige Hebe Kohlbrugge, een van de oprichters van SKGO. Op de homepage van onze website besteden we met een aantal verwijzingen naar de pers en naar tv-programma’s aandacht aan deze markante en veelzijdige persoonlijkheid.

De verlies- en winstrekening 2016 laat een nadelig saldo zien van € 295. Aan giften kwam dit jaar een beduidend hoger bedrag binnen dan in 2015, met name doordat het postume verzoek van Hebe Kohlbrugge velen heeft aangespoord om SKGO financiële steun te verlenen.

Over de verkoop van de door ons in 2013 gefinancierde Nederlandse vertaling van Geduld met God van de Tsjechische theoloog Tomáš Halik – uitgegeven door Boekencentrum Uitgevers – ontvingen wij in 2016 royalties ten bedrage van € 3.883.

Dit jaar zijn enkele kleinere vertaalopdrachten gerealiseerd.

In 2016 werden door ons trainingen  in Praag georganiseerd op de gebieden van contextueel pastoraat (in samenwerking met ds. Annette Melzer) en catechetiek/performatief leren (onder leiding van prof. dr. E. Jonker en drs. I. de Zwart). Ook subsidieerde SKGO het dissertatie-onderzoek van de Tsjechische theoloog Michael Pfann.

Volgende pagina: Verslag 2015
Voorgaande pagina: Verslag 2017