Studentenuitwisseling

In de afgelopen jaren werden aanvullende studiebeurzen verleend aan Nederlandse en Oost-Europese uitwisselingsstudenten theologie. Nog steeds hopen wij dat er jonge mensen zijn die kerk en theologie elders van binnenuit willen leren kennen en dan ook de vreemde taal willen leren. SKGO nodigt daarom theologiestudenten uit Oost- en Midden-Europa uit een jaar in Nederland aan een van de theologische faculteiten te komen studeren. Daarnaast wordt aan Nederlandse theologiestudenten de kans geboden om een jaar theologie te studeren in een van de landen in Oost- en Midden-Europa.

SKGO helpt substantieel bij de financiering van zo’n studiejaar. De stichting wil daarmee een bijdrage leveren aan de vorming van de theologiestudenten, ten dienste van de toekomstige uitoefening van hun pastorale taak binnen een kerkelijke gemeente.

Omdat niet iedere student voor een beurs in aanmerking komt – hetzij omdat er met het land van herkomst geen afspraken bestaan, hetzij omdat het een postdoctorale studie betreft – draagt SKGO veelal bedragen bij van € 4.000 tot € 9.000 voor een jaar studie.

 

Volgende pagina: Symposia en seminars
Voorgaande pagina: Activiteiten